Skip to Content

Sastra Sunda

Senen isuk isuk

Senen Panonpoé mélétét
ngaguratkeun warna kaemasan
kana tiung bodas nu nikreuh dina
tanjakan. Reg. Dongko, api-api
menerkeun tali sapatuna.
Rénghap. Menerkeun kantong
gandongna nu metet ku buku
jeung saragam bodas biruna.
Nyiapkeun deui tanaga, pedal
ditincak satarikna. Hareupeunana,
aya tilu tanjakan jeung tilu puluh
menitan deui jang nepi ka
sakolana. Senén. Patlas taun

Manéh nu melak tatangkalan, manéh ogé nu manén buahna!

Kacaritakeun dina hiji mangsa, dina sakola aku pangkasohorna di Kota Bandung, aya hiji jajaka kasep namina Bara. Tapi ieu sanés Bara anu dipikanyaho ku barudak Jejepangan, Bara téh namina dicandak tina seuneu (Bara Api). Anjeunna nembé kelas X, sami waé sareng kelas hiji di SMA. Ku aktifna ujang Bara téh ngiringan ekskul Pramuka sareng Band.

Réréncangan Bara sababaraha urang ngagaduhan rencana kanggo ngayakeun acara Musik sareng pentas seni antar kelas dina sasih Maret. Ieu acara téh rahasia, kumargi upami ieu acara diajukeun ka sakola, izinna bakal sesah kaluar. Saangkatan parantos sapakat yén ieu acara ulah nepi ka dibocorkeun ka sasaha waé guru atanapi anu lain angkatan.

Budayawan/Sastrawan Sunda Abdullah Mustappa Kembali Raih Hadiah Rancage

Sastrawan dan budayawan Sunda, Abdullah Mustappa kembali mendapat Hadiah Sastra Rancage untuk karya sastra Sunda. Sebelumnya pada tahun 2006, Abdullah Mustappa pernah menerima Hadiah Sastra Rancage karena dinilai berjasa terhadap pengembangan sastera Sunda.

JALMA LIWAR

Jalma liwar

Lewar-lewér mépéndé angin peuting

Hirup-hurip ngambang kakalayanga;

Teu ngagantung kanu luhuR,

Mengagumimu

Mengagumimu

Aku tau dan mengerti kamu

akupun tau, kau mengerti aku

aku sadar rasa ini hanya padaku

Kumpulan Fiksi Mini Bahasa Sunda - Grup Fiksimini Basa Sunda (FBS)

Kumpulan Fiksi Mini Bahasa Sunda - Grup Fiksimini Basa Sunda (FBS)

fikminsunda.com - Kumpulan/dokumentasi fiksi mini bahasa sunda "Grup Fiksimini Basa Sunda (FBS)" asuhan Nazarudin Azhar, Dadan Sutisna, Godi Suwarna, Hadi AKS, dan Ki Hasan.
Terkumpul tidak kurang dari 40.800 fiksi mini yang ditulis oleh lebih dari 1.780 penulis sampai dengan awal Oktober 2013 ini.

Kuliah Sastra Sunda, Masih Zamankah?

Sastra Sunda. Mendengar jurusan tersebut terkadang justru membuat kawula muda memalingkan muka dan justru memilih program studi lain dalam perkuliahan.

Leos

Pataros jeung waktos nu lawas tilar

 

Patali jeung wanci tina jangji nu geus teu pasini

 

Dumasar kana Perkara katresna  nu beh ditu karasa duriat beh dieuna

 

Drama Sunda: Pajaratan Cinta

Drama Sunda: Pajaratan Cinta

galuh-purba.com - Naskah FDBS Pelajar 2012 karya Dipa Galuh Purba, 6 babak.

Sindikasi materi


Terpopuler Hari Ini

Sebulan Terakhir

Terpopuler